Vedat Anjel / Uluslararası Finans ve Bankacılık 2009 / Wienerwald Levent ve Zekeriyaköy Şubeleri Ortağı
Aile işletmesinde bir kariyer planı yaparken kendini bir anda Wİenerwald şubesinde buldu. Zekeriyaköy şubesi le başlayan girişim macerasına kısa sürede Levent şubesi eklendi.
Üniversiteye 2001 yılında başlayan Vedat, aile şirketinde geçen iş hayatının yoğunluğu nedeniyle mezuniyetini geciktirir. Mezun olduktan sonra bir dönem daha aile işlerine devam edip askerliğini yapmak isterken, Wienerwald fırsatı karşısına çıkar. Üniversiteden mezun olduktan sonra sektöre ilgi duymaya başlayan Vedat, şu an ortağı olan kuzeni Hayim Kohen’le birlikte ünlü Alman piliç markası Wienerwald’ın Türkiye’de şubelerini açmaya karar vererek sektöre girer. O zaman Deutche Bank’ta çalışan kuzeninin Wienerwald’ın broşürünü görmesiyle kendilerini, Wienerwald’ın Levent Şubesi’nde bulurlar. Ürünlerin lezzetini çok beğenip, iş sistemini inceleyerek Wienerwald merkez ofisi ile irtibata geçerler. “Sisteme baktık, çok katı kuralları vardı. Müşteri memnuniyeti ilk planda tutuluyordu, hijyen ve lezzet onların altın kurallarıydı. Personelin en ufak hatasından sorumlu olacağımız ve çok çalışmamız gerektiği bize bildirildi. Bunların hepsi bizi heyecanlandırdı” diyen Vedat, bu görüşmeden sonra Wienerwald’ın franchise’si olarak sektöre girer. İki kuzen askerliğini erteleyip tamamen iş hayatına konsantre olurlar. Müşteri memnuniyeti odaklı bir iş yaptıklarının bilincinde olduklarını söyleyen Vedat, işe başladıklarında günün 15 saatini işinin başında geçirir. Merkez ofisin kati kurallarına adapte olmaya ve bu kuralları eksiksiz uygulamaya çalışan Vedat, garsonluktan, mutfakçılığa kadar her iş kolunu bire bir tecrübe ederek işe başlar.
Önce Zekeriyaköy şubesini açtı
Halen Wienerwald markasının Levent ve Zekeriyaköy şubelerinin ortağı olan Vedat, işe ilk başta Zekeriyaköy şubesini kurarak başlar. “Dükkanımız ilk açıldığı dönem sabah 9’da işimizin başına geçip gece yarısı dükkanı kapatırdık. Bir senelik yoğun çalışmanın ardından işlerimizi büyütmek istedik” diyen Vedat, Wienerwald Levent Şubesi’nin satılık olduğunu duyar ve merkez ofisle irtibata geçer. Gerekli finansmanı büyük zorluklarla sağladıktan sonra Levent Şubesi’ni de devralır. Bugün, Kuzenler Piliç Restaurant İşletmeciliği Ltd. Şti. ve Ervo Gıda Turizm İşletmeleri Tic. Ltd. Şti. adında iki firma ile faaliyetlerini sürdüren Vedat, ortağı ile yaptıkları iş bölümü sayesinde işleri daha rahat idare ettiklerini vurguluyor. Şirketin ödemeleri diğer tedarikçi firmalarla olan fatura kontrolleri ve personel işleyişinden sorumlu olan Vedat, “Her şeyden evvel en önemli işimiz, ürünlerimizin müşterilerimize taze, lezzetli ve zamanında ulaşmasını sağlamak” diyor. İki şubede 30 kişilik kadro ile önceliklerinin müşteri memnuniyetini sağlayabilmek olduğunu vurgulayan Vedat, Wienerwald Türkiye’nin CEO’su Kaan Bilbay’in yardımları ile bu işi başardıklarını söylüyor.
Piliçle ilgili tüm detayları öğrendi
“Bizler işimizi dünyanın en önemli işi olarak görürüz. Verdiğimiz hizmette müşteri memnuniyeti çok önemli ve herkes ürünlerimize ödediği paradan memnun kalmak durumunda, İşte Kaan Bilbay bize bunu aşıladı” diye konuşan Vedat, Wienerwald markasıyla tanıştıktan sonra 2 ay merkez ofiste Kaan Bilbay ile çalışır. Bu dönem Zekeriyaköy ve Levent şubeleri kurulurken, piliç makinelerinin özelliklerine kadar bütün detayları öğrenir. Telefonla sipariş veren müşterilerle bizzat görüşüp siparişlerini almaktan tutunda müşteri memnuniyeti açısından geri dönüş yapmanın önemi kadar her şeyi öğrenir. İşlerinin sadece ürünü pişirip yollamaktan ibaret olmadığını benimser. “Ürünlerimizin tazeliği dışında hijyen kurallarının da ne kadar önemli olduğunu öğrenip, personellerimize uygulattık. Bu kadar kısa bir dönemde insanların Wienerwald markasını bu kadar sevip evlerine sokmalarında ufak da olsa bir katkımızın olduğunu bilmek gurur verici” diyen Vedat, sektörde büyümeyi hedefliyor.
Bu işe başladıktan sonra pek fazla boş vakti olmadığını söyleyen Vedat, ama kendine vakit ayırabildiğinde ailesiyle birlikte olmayı tercih ediyor. Dostlarıyla güzel bir yemek yemeyi ve kaliteli vakit geçirmeyi çok seven Vedat, olabildiğince seyahat edip yeni kültürleri, yeni ülkeleri gezip tanımayı da seviyor.