BİLGİ, İnovasyon ve Hayal Laboratuvarı “idLAB”ı Açtı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, eğitim altyapısına güç katacak yeni laboratuvarı “idLAB”ı santralistanbul Kampüsü’nde açtı. 

“Hayal et, tasarla, deneyimle” sloganıyla açılan laboratuvar, mühendislik öğrencilerine iletişim, tasarım, iş geliştirme ve takım çalışması alanlarında beceri ve vizyon kazandıracak.İstanbul Bilgi Üniversitesi, mühendislik alanındaki eğitim standartlarına artı değer katacak yeni inovatif laboratuvarı “idLAB”ı (Innovation and Dream Laboratory) hem öğrencilerinin, hem iş dünyasının kullanımına açtı. santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törenle açılan “idLAB” ve 3D Laboratuvar, Üstünberk Holding işbirliği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin yeni binasında hayata geçirildi. Üniversite bünyesinde yer alan 8 mühendislik bölümünün yanı sıra Bilgisayar Bilimleri ve Matematik Bölümü öğrencilerinin de faydalanabileceği laboratuvarlarda, hayallerini tasarıma dönüştürebilen ve iletişim becerisi yüksek mühendisler yetiştirilecek.

Rektör Prof. Dr. Remzi Sanver, yaptığı konuşmada, “BİLGİ’nin ilke ve değerlerinden uzaklaşmadan daha fazla öğrenciye ulaşmayı amaçlıyoruz. Büyük bir heyecanla açılışını gerçekleştirdiğimiz idLAB ve 3D Laboratuvarı ile hayallerini tasarıma dönüştürebilen ve iletişim becerisi yüksek mühendisler yetiştirilecek” dedi.

Üstünberk Holding CEO’su Ömer Altun ise, yurt içinde ve yurt dışında rekabetçi, yenilikçi tasarım ve üretimlerin gerçekleştirilmesi için gurur duyacağımız gençlerimizin yetiştirilmesi için İstanbul Bilgi Üniverisitesi’nin verdiği gayretlere teşekkür ederek uzun soluklu bir işbirliğine de atım attıklarını konuşmasında belirtti.

BİLGİ sosyal mühendisler yetiştirecek

Bugüne kadar alışılagelen “Mühendis yetiştirme” biçimlerine BİLGİ’nin “Hayat için eğitim” vizyonu ile yenilik katacak olan eğitimlerde, öğrenciler sadece teknik bilgi ve donanım değil; iletişim, tasarım, iş geliştirme, takım çalışması gibi konularda da beceri kazanacak. idLAB, giderek daha disiplinlerarası bir alan haline gelen mühendislikte sadece proje üreten, geliştiren değil; projesini yaratıcı bir tasarımla hayata geçirebilen ve etkin bir iletişimle sunabilen “Sosyal mühendisler”in deneysel öğrenimini teşvik eden bir fikir yuvası olarak hizmet verecek.

idLAB iş dünyasına da açık olacak

Öğrenciler için düzenlenecek bilgi panelleri ve workshopların yanı sıra iş dünyasından uzmanların mentorluk verebileceği İnovasyon ve Hayal Laboratuvarı’nın, şirketlerin projelerinin de çalışabileceği bir alan olması hedefleniyor. idLAB, aynı zamanda sanayi ile işbirliği kurulmasını sağlayacak bir yapı olacak. Böylece, iş dünyasıyla bağımsız projeler yürütülebilecek ve araştırma hedeflerinde sektörel destek sağlanabilecek.

 

 

Powered by Openmedia