ENES BAYRAM- İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
“Bu bölüme girdiğimde beni en mutlu eden şey bölümümüzün dünyada ilk üç içinde gösterilen Chicago’daki Kendall College ile yaptığı anlaşma oldu. Bu anlaşma sayesinde yurtdışında eğitim ve staj, çift diploma şansı, yurtdışında çalışma izni, yaz dönemi sertifika eğitimleri gibi imkanlara sahip olduk.”
Okumak istediğim alanı BİLGİ’de katıldığım liselilere yönelik tadımlık dersten sonra seçtim. Gastronomi dünyasının büyüsüne kapıldım ve şimdi BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencisiyim. Önceden kızarmış patatesten başka yemek yapamazken, ekip olarak katıldığımız Panama’daki Laureate Gastronomi Kupası’ndan aldığımız altın madalyayla ödüllü bir gastronomi öğrencisi oldum. Aynı zamanda Görevli Öğrenci Programı ile Gastronomi Mutfak Ofisi’nde de çalışıyorum. Yani hem bir gastronomi öğrencisi hem de bir şef asistanıyım. Bu bölüme girdiğimde beni en mutlu eden şey bölümümüzün dünyada ilk üç içinde gösterilen Chicago’daki Kendall College ile yaptığı anlaşma oldu. Yurtdışında eğitim ve staj, çift diploma şansı, yurt dışında çalışma izni, yaz dönemi sertifika eğitimleri gibi imkanlar sağlayan bu anlaşmayı, benim gibi ülke sınırları dışında bir şeyler başarmak amacına sahip arkadaşlar için kaçırılmaz bir fırsat olarak görüyorum.