Santralistanbul 20-21 Şubat tarihleri arasında Dünya Çikolata Ustaları Yarışması Ulusal Seçmeleri’ne ev sahipliği yapacak.
Bütünüyle çikolatanın yaratıcı şekilde kullanımına adanmış, benzersiz bir yarışma olan World Chocolate Masters (Dünya Çikolata Ustaları Yarışması); Callebaut, Carma ve Cacao Barry markaları tarafından 2005 yılından bu yana her iki senede bir, Paris’de Salon du Chocolat ( Çikolata Fuarı )’da düzenleniyor. Türkiye’de ilk kez 2013 yılında yapılan ulusal seçmelerde Yiğit Zeyneloğlu rakiplerini geride bırakarak birinci seçilmiş ve ülkemizi Paris’de temsil etme şansına sahip olmuştu. Bu dönem ikincisi düzenlenecek olan 6. Cacao Barry World Chocolate Masters (Dünya Çikolata Ustaları) Ulusal Seçmeleri İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Doyuran Grup (Profesyonel Gida), Foodinlife, Electrolux, Cebeci Gida, Bengiz Uniforms, Rudolf Restaurant, Cakes & Bakes, Vista Turizm, Stoa Coffee, Sushico ve Erenil Dış Tic Ltd katkılarıyla gerçekleşiyor. İki gün sürecek yarışmada adaylar ilk gün 3 saat boyunca çikolatadan heykel, 2. gün 5 saat boyunca pralin, günün pastası ve alıp gitmelik çikolata konseptini hazırlayacaklar.