İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, biri Anadolu diğeri İtalyan yarımadası coğrafyasından iki usta mimarı, 20-21 Eylül tarihlerinde BİLGİ’de buluşturdu.
Mimar Sinan, 600 yıl hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu’nun en tanınmış şahsiyetlerinden… Egemenliği altındaki topraklara en belirgin izlerini mimari aracılığıyla bırakan bir cihan imparatorluğunun dahisi… Andrea Palladio, Avrupa Ortaçağı’nın zirvesinde iz bırakan eserler yaratan, moda olmuş ve taklit edilmiş bir Rönesans İtalyan mimarı…
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Harvard Üniversitesi Sanat ve Mimarlık Tarihi Bölümü’nde Ağa Han İslam Sanatı Kürsüsü Profesörü ve Program Direktörü Gülru Necipoğlu’nun; “Sinan Çağı: Osmanlı İmparatorluğu’nda Mimari Kültür” kitabının Türkçe baskısı vesilesiyle “Sinan ve Palladio” başlıklı bir konferans düzenliyor. Konferansta iki ustanın mimarlık, kültür ve sosyal tarihlerdeki paralel dünyaları ele alınacak.
Santral kampüsünde yapılan konferansa, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından çıkan ve Ekim ayında okurlarla buluşacak kitabın yazarı Prof. Dr. Gülru Necipoğlu onur konuğu olarak katılacak.