BİLGİ HABER NİSAN 2010 SPOT SPOT

ADV 461 Pazarlama Stratejileri dersi kapsamında İpek Özel, öğrencilerimizle uygulamalı çalışma yapmak için iki reklamvereni üniversiteye davet ederek ilginç bir çalışmaya imza attı. Barilla markasını temsilen Marka Direktörü Şefik İnan ile Elvan Arslan, Sütaş markasını temsilen ise Pazarlama Başkanı Ergun Ermutlu ile Pazarlama Müdürü Zeynep Aydın öğrencilerimizle buluştu.

E-kapasite Haftası 1-5 Mart tarihleri arasında Dolapdere Kampüsü’nde düzenlendi. Haftanın ilk semineri olan “Türkiye’de E-Devlet, E-Dönüşüm Çalışmaları ve Sayısal Geleceğe Etkileri” toplantısı Yrd. Doç Dr. Leyla Keser’in moderatörlüğünde ve İstanbul  Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Merkezi, Bilgi Güvenliği ve Adli Bilişim Araştırma Grubu Huzeyfe Önal, İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi Kurucu Başkanı Gökhan Ahi, General Mobile Türkiye Ar-Ge Müdürü Melih Çoğan ve Forum İstanbul Gençlik Platformu temsilcisi Tonguç Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.

Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi’nin 3 Mart tarihinde konuğu MÜ-YAP vekili Av. Yetkin Yokuşoğlu konusu ise Müzik Sektöründe Mekanik Haklar ve Senkronizasyon Hakları’ydı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yaşam Platformu Kulübü 6. yılında da aktif çalışmalarına devam ediyor. 2010 Kış Festivali kapsamında Van’da ihtiyacı olan çocuklar için “mont kampanyası” gerçekleştiren kulüp, 3-31 Mart tarihleri arasında da 3.Geleneksel “Kitap-Oyuncak-Kıyafet” kampanyasını hayata geçirdi.

Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenen “Perşembe Konuşmaları” kapsamında 4 Mart Perşembe günü konuk Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Üyesi Hayri Çulhacı’ydı. Çulhacı ile söyleşinin başlığı “Çocuk Tiyatrosundan Sürdürülebilirliğe Kurumsal Sosyal Sorumluluğun Yolculuğu”ydu.

Hukuk Fakültesi’nin düzenlediği Ekonomik Yaşamda Hukukçunun Rolü başlıklı panel 10 Mart’ta gerçekleşti. Panelin katılımcıları arasında Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın yanı sıra Rekabet Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Karakelle, Koç Holding Baş Hukuk Müşaviri Kenan Yılmaz, HSBC Bank Baş Hukuk Müşaviri Mine H. Taygun ve Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı ortaklarından Ümit Hergüner vardı.

Herkül Milas’ın konuşmacı olarak katıldığı Bölgesel Çalışmalar, Disiplinlerarası Perspektifler: “Yunanistan ve Türkiye’de Kimlik ve Farklılık” başlıklı seminer 10 Mart’ta gerçekleşti.

Hukukta Kariyer Günleri 11-12 Mart tarihlerinde Dolapdere Kampüsü’nde düzenlndi. Düzenlenen programlara Doğuş Holding, HSBC Bank’ın avukatlık büroları, sivil toplum kuruluşları, Dışişleri Bakanlığı, Merkez Bankası, Rekabet Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nden temsilciler katıldı.

Hukuk Yüksek Lisans Programı’nın Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri devam ediyor. 11 Mart’taki programın konusu “Rekabet Hukuku İhlallerinin Ortaya Çıkarılabilmesi için Kullanılan Yetkiler” ve konuşmacı ise Rekabet Kurumu’ndan Gökşin Kekevi idi. 18 Mart programının konusu Akaryakıt Dağıtım Sektöründe Uzun Süreli İntifa/İşletme Sözleşmelerinden Kaynaklanan Rekabet Hukuku Sorunları ve konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı oldu. 25 Mart’taki Rekabet Kurulu’nun Dikey Anlaşmalara Dair Verdiği Kararların Ekonomik Analizi I: Yeniden Satış Fiyatının Tespiti başlıklı oturumun ise konuşmacısı Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. İzak Atiyas’tı.

Kütüphane ve e-Kaynaklar Bölümü’nün Akademik Dergiler, Online Veritabanları başlıklı semineri 12 Mart’ta gerçekleşti. Programa İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar Direktör Yrd. Sami Çukadar, EBSCO Information Services Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Nilüfer Saros ve EBSCO Subscription Services’ten Semih Bakar katıldılar.

Çağdaş Hukukçular Kulübü 17 Mart’ta ötenazi hakkında bir panel düzenledi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Cemal Bali Akal’ın yaptığı panelin konuşmacıları Prof. Dr. Sibel İnceoğlu, Prof. Dr. Şefik Görkey ve Yrd. Doç. Dr. Rağıp Barış Erman’dı.

Medya ve İletişim Sistemleri Programı, 18 Mart’ta Kanadalı belgeselci ve fotoğraf sanatçısı Dominic Morisette’nin “Afganistan Günlükleri” belgesel gösterimine ev sahipliği yaptı. Afganistan’daki bir medya kuruluşu üzerine çekilen belgesel gösteriminin ardından yönetmenle belgesel üzerine bir söyleşi de gerçekleştirildi.

New York La MaMa Tiyatrosu’nun yönetmenlerinden, New School University Öğretim Görevlisi Zişan Uğurlu’nun, Bilgi’nin Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Sahne Sanatları Alanı öğrencileriyle hazırladığı sand performansı “Black Market” 18 Mart’ta Tamirane’de gerçekleştirildi.

Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Nedim Hazar yönetmenliğinde hazırlanan Hareket Halinde Türkiye belgesellerinden Ekmek Yolları’nın gösterimini 18 Mart’ta düzenledi. Gösterimin ardından bu çalışmadan yola çıkarak Türkiye’de ekonomik kaygılarla fakat birbirlerinden farklı toplumsal grupların dahil oldukları göç hareketleri ekseninde bir söyleşi gerçeklerştirildi.

Ekonomi Bölümü, 19 Mart tarihinde Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Arzu Kıbrıs’ın konuşmacı olarak katıldığı Cenazeler ve Seçimler: Türkiye’de Terörizmin Seçmen Davranışına Etkisi başlıklı bir söyleşi düzenledi.

TVNET’te yayınlanan “Bakış Açısı” programı 23 Mart tarihinde Dolapdere Kampüsü’nden canlı yayınlandı. Ergenekon sürecinde yaşananlar, Anayasa, açılım, seçim ve yargı tartışmalarının değerlendirildiği toplantıya Sabah Gazetesi Yazarı Emre Aköz, Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk ve Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen konuşmacı olarak katıldı.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı 24 Mart Çarşamba akşamı Bilgi MBA öğrencileri ile bir söyleşide buluştu.

Tarih Bölümü Sohbetleri’nde 25 Mart günü Sabancı Üniversitesi’nden İrvin Cemil Schick’in konuşmacı olarak katıldığı İkinci Meşrutiyet’te Matbuat Kapitalizmi ve Kadın başlıklı söyleşi gerçekleşti.

Perşembe Konuşmaları’nın 25 Mart tarihinde konuğu İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’ydi. Söyleşide İstanbul’un kültür ve sanat açısından konumu tartışıldı.

Santralistanbul ve Doğan Kitap’ın işbirliğiyle düzenlenen söyleşilerin 25 Mart’ta düzenlenen ilk buluşmasında Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Nil Karaibrahimgil ve karikatür dünyasının sevilen çizeri Erdil Yaşaroğlu konuk oldu.

Osmanlı Mutfağı ve Yemek Kültürü Mini-Sempozyumu 26 Mart tarihinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü ile Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri tarafından düzenlendi. 16. yüzyıl ile 19. yüzyıl arası Osmanlı yemek kültürü üzerine yapılan mini-sempozyum, Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleşti. Programa Özge Samancı (Yeditepe Üniversitesi), Arif Bilgin (Sakarya Üniversitesi), Christoph K. Neumann (Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi) ve Suraiya Faroqhi (İstanbul Bilgi Üniversitesi) sunuşlarıyla katıldı.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Tunç’un “Beyond the Line: The Situation of Editorial Cartoonists as a Press Freedom Issue Between 1980-2000 in Turkey” adını taşıyan kitabı Lambert Academic Publishing tarafından kitaplaştırıldı.

Powered by Openmedia