Eylül Tunç 1988 doğumlu ve İstanbul’da yaşıyor. 8 yıldır kurumsal hayatta. Bunun dışında her fırsatta geziler planlamayı, değişik kültürleri tanımayı ve ekstrem sporlara ilgilenmeyi seviyor.
Bir yandan da bu deneyimleri yazı ve fotoğraflarla dijital ortamda paylaşıyor. Dünyanın çeşitli rotalarına dair bilinmeyenleri keyifli yazılar ve fotoğraflarla harmanlayıp takipçileri ile paylaşıyor. Eylül Tunç
ile keyifli bir röportaj yaptık.
Kariyeriniz ile başlayalım sohbetimize. İş geliştirme ve satış alanında görev alıyordunuz daha önce. Bize biraz kariyerinizden bahseder misiniz?
Farklı sektörlerde iş geliştirme ve satış alanında ? farklı uluslararası şirkette çalıştım. İş hayatına başlamanın sevdiğiniz, yapmaktan keyif aldığınız şeylere engel olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle mevcut kariyerime devam ederken bloggerlık hayatıma eklendi.
Peki aktif bir şekilde kurumsal taraftayken, bloggerlık yolculuğunuz nasıl başladı?
Seyahat etmek her zaman benim için bir tutku ve ihtiyaçtı. ?alışma hayatına başladıktan sonra da vakit bulamama gibi bahaneler olmaksızın devam etti bu tutku. Başlangıçta benim için planlı bir şeyden ziyade sadece bir hobi gibi beğendiğim yerlerin fotoğraflarını paylaşmaktan ibaretti. Sonrasında gittiğim yerlerle ilgili çok fazla soru almaya başladım ve insanların aslında seyahate çok fazla ilgili olduğunu fakat gitmek istedikleri yerlerle ilgili çok fazla bilgiye ulaşamadıklarını fark ettim. Yazı yazmaktan da keyif aldığımı fark edince bilgi ve deneyimlerimi paylaşmaya karar verdim.
Hürriyet Seyahat ve çok Gezenler Kulübü’nde gezi bloggerlığı yapıyorsunuz. Nasıl gelişti bu süreç?
Instagram’da paylaştığım o zamanlar çok da popüler olmayan İzlanda, Sri Lanka gibi rotalardaki fotoğraflarım ilgilerini çekti. Önce bu rotalarda neler yapılabilir gibi yazılar yazmaya başladım. Sonrasında daha uzun soluklu hale geldi.
BİLGİ ile devam edelim. Nasıl kesişti yollarınız BİLGİ ile…
Hangi bölümden mezunsunuz ve neden BİLGİ’yi tercih ettiniz? İşletme?Ekonomi bölümü mezunuyum. Bu bölümü tercih etme nedenim, o zamanlar işletme ve ekonomi bölümleri arasında kalmıştım ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde iki bölümü de kapsayan İşletme?Ekonomi bölümünün olduğunu öğrendim. Bu bölüm konusunda seçim yapmamı
kolaylaştıran çok büyük bir etken oldu. BİLGİ’yi seçmemdeki neden ise eğitim dilinin İngilizce olması, sosyal bilimler alanındaki saygınlığı ve eğitim kadrosunun çok iyi olmasıydı. Daha sonrasında yüksek lisans için tercihim de BİLGİ oldu. BİLGİ MBA bölümünü bitirdim.
BİLGİ’nin size kariyerinizde ne gibi yararları oldu?
BİLGİ’de aldığım eğitim, akademinin dışında genel kültür anlamında da çok faydalı oldu. Eğitim süresinde yapılan case study’ler farklı sektörleri araştırmamı farklı yayınları okumamı sağladı. Bunun
faydasını iş hayatına girince fark ediyorsunuz. Aynı eğitimi almış kişilere göre kendinizi farklılaştırmış oluyorsunuz ve bu da kariyer anlamında başarıya götürüyor sizi.