Efe Tokman, çocukluğumdan beri yazan, okuyan biriydi. Özellikle kısa hikayeler yazmak sürekli yaptığı bir şeydi. Sinemanın büyüsüyle tanışmak hayatını değiştirdi. Sinema aşığı bir insan olarak her hafta vizyonda olan filmlerin seanslarına girerdi.
Büyüyüp lise hayatına başladığında ise, yazma alışkanlığını sinemayla, filmlerle birleştirirse nasıl olur diye düşündü ve yazdığı kısa hikayelerini senaryolara çevirmeye başladı. Üstüne de yeni fikirleri ile uzun metraj senaryolar yazmaya başladı. İleride iyi filmler yazmak ve bu filmlerin bir proje olmakla kalmayıp hayata geçmesi ve insanların filmlerini izlemesi, beğenmesi hayallerini süsleyen en büyük şeylerdi. Liseden mezun olduktan ve üniversite sınavına girdikten sonra aklında sadece ve sadece tercih listeme sinema bölümünü yazmak vardı. Ancak hangi üniversitenin sinema bölümünde öncü olduğunu ya da hangilerinin daha iddialı olduğunu bilmiyordu. Tek bildiği, hangi öğretmenine, akıl hocasına, ya da mezun arkadaşına danışsa her birinin ona BİLGİ’yi önermesiydi.
Sinema üzerine kapsamlı dersler gördü
BİLGİ’nin, sinema öğrencileri için sunduğu ayrıcalıkları öğrendikten ve İletişim Fakültesi’nden çeşitli insanlarla birebir konuştuktan sonra gerçekten de BİLGİ öğrencisi olması gerektiğini fark etti. BİLGİ’ye girdikten sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladı. Daha ilk senesinde; hareketli görüntü ve fotoğraf üzerine tonlarca bilgi edinmiş, sinema üzerine kapsamlı dersler görmüş ve “Bunları biz yaptık!” diyerek insanlara gösterebileceği bir portfolyoya sahipti. İkinci sene ise sınırlarını keşfedip onları aştığı bir yıl oldu. Yapabileceklerinin çok daha fazla olduğunu anladı. Bu sadece onunla da sınırlı kalmadı, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Pazarlama Departmanı’nda “Görevli Öğrenci Programı” adı altında çalışmaya başladı ve BİLGİ için içerik üretip, fotoğraf ve video işleri yaptı. Hayallerinin, fikirlerinin ve emeklerinin karşılığını almaya başlamıştı bile. Halen de bu işine severek devam etmekte. Sinemaya olan tutkusu senaryoyla başlamış olsa bile, bölümünde derslerini alırken, sinemanın teori kısmına olan ilgisi arttı. Şimdiki hedefi, bölümünden başarıyla mezun olmak ve BİLGİ’de yüksek lisans yapmak. Yüksek lisanstan sonra ise mezun olduğu okulda ve yine mezun olduğu bölümde sinema üzerine teori dersleri vermek istiyor.