‘BİLGİ’de Lisansüstü Buluşması’ 19 Haziran akşamüstü Santral Kampüsü’nde barbekü partisi eşliğinde gerçekleşti. Buluşmaya katılan çok sayıda aday, programların hocalarıyla yüz yüze görüşüp, ayrıntılı bilgi aldı.
BİLGİ’den akademisyenlerin, lisans son sınıf öğrencilerinin ve ilgilenen farklı üniversitelerin lisans programları mezunları adayların katıldığı ‘BİLGİ’de Lisansüstü Buluşması’ tanıtım sohbetleri barbekü partisi eşliğinde yapıldı. Lisansüstü eğitim ile ilgili merak edilenlerin konuşulduğu tanıtım sohbetleri, 19 Haziran tarihinde saat 18.30-21.30 saatleri arasında Santral Kampüsü’ndeki Tamirahe bahçesinde yapılan barbekü partisi eşliğinde gerçekleştirildi.
Daha çok BİLGİ dışında farklı üniversitelerden çok sayıda adayın katıldığı tanıtım sohbetlerinin oldukça organize şekilde yürütüldüğü gözlendi. Her fakülte için ayrı tanıtım masalarının bulunduğu etkinliğe önceden randevu alarak ya da randevusuz gelen adaylar, ilgili masaya yönlendirildi. Masalarda adayları bekleyen akademisyenler, adaylara ilgilendikleri yüksek lisans programları ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Akademisyenlerden ilgilendikleri programlarla ilgili görüş alarak bilgilenen öğrenciler, ardından bahçede yapılan barbeküde pişirilen köfte ve yanında verilen yemeklerle karnını doyurdu, etkinlikten oldukça memnun ayrıldı.
Geçtiğimiz yıllarda kapalı alanlarda, değişik günlerde her fakültenin yüksek lisans programı için ayrı toplantılar yapılırken, geçen yıl tanıtım toplantılarının tarzı değiştirildi ve benzer konulardaki programlar aynı gün tanıtılmaya başlandı. Bu sene ise yüksek lisans programlarının tanıtımı ilk kez açık havada, tüm programlar birada, barbekü partisi eşliğinde yapılarak bir ilke imza atıldı. Bu tarzın hem hocaları, hem de adayları oldukça memnun ettiği görüldü.
BİLGİ mezunlarına indirim fırsatı
Farklı bir uygulamaya tabi oldukları için etkinliğe katılmayan BİLGİ mezunlarına 2012-2013 lisansüstü programlarında yüzde 20 indirim uygulanıyor. Bu indirimin geçerli olabilmesi için mezunların, BİLGİ Mezunlar Derneği’ne üye olmaları gerektiği belirtiliyor. Etkinlikte İletişim Fakültesi’ne ayrılan masada adaylarla buluşan, onları fakülte bünyesinde verilen lisansüstü programları ile ilgili bilgilendiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, programlarla ilgili ayrıntılı bilgi almak için değişik üniversitelerden gelen adaylar olduğunu belirtiyor. Etkinliği Twitter’dan duyurduğunu söyleyen Nalçaoğlu, bu duyuruyu görüp gelenlerin de olduğunu dile getiriyor. “Çok karışık bir kitle var, sanırım hava da bize yardımcı oldu. Güzel bir havada, oldukça kalabalık bir grupla relaks görüşmeler yapıyoruz. Zaten buraya gelen bilinçli bir kitle olduğu için gelenlerin yüzde 90’ının daha sonra tekrar görüşmeye geleceğini düşünüyorum” diyen Halil Nalçaoğlu, Medya ve İletişim Sistemleri Programını, 2009’dan beri yenilediklerini, belli bir felsefesi, bakışı açısı, duruşu, sektörel ortaklıkları olan bir program haline getirdiklerini söylüyor. Nalçaoğlu buluşmayla ilgili şöyle konuşuyor: “Programımızla ilgili adaylar çok bilerek geliyor ve bizle detayları görüşüyorlar. Karar verme konusunda kimsenin bir sıkıntısı yok. Çok iddialı olmayı hiç sevmem ama sanırım Türkiye’deki en iyi medya okulu bizde, bunu artık hiç çekinmeden söylüyorum.”
En çok adayın etrafında toplandığı ve hiç ara vermeden sürekli görüşmeler yapan İşletme Yüksek Lisans Programları Direktörü Yrd. Doç. Dr. Metehan Sekban, etkinlik sırasında adayların oldukça ayrıntılı soruları ile karşılaştı. MBA programları ile ilgili adaylara ayrıntılı bilgiler veren Sekban, adayların kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için sabırla cevaplar verdi. Zaman zaman başka üniversitelerin MBA programları ile BİLGİ’nin programlarını da karşılaştıran Sekban, hangisinin hangi alanlara yönelik profesyonel yetiştirdiğinin bilgisini verdi. BİLGİ’nin işletme endüstrisinin altyapısını bir araya getirerek bir harman üretmeye çalıştığını söyleyen Sekban, “Mesela İTÜ biraz daha homojenize edilmiş bir öğrenci kitlesi ile doğru bildiği bir eğitim sistemini uyguluyor biz ise tersine çok daha heterojen bir öğrenci kitlesi ile her renkten her sesten biraz daha yaratıcı biraz daha perspektifli bir öğrenci kitlesi yaratmaya çalışıyoruz. Ders sayısı, program yapısı olarak biz diğerlerinden çok daha farklıyız” diyor.
Etkinlik boyunca Kültür Yönetimi Programı’na ayrılan masada adaylarla buluşan Kültür Yönetimi Programı hocası Yrd. Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu da adayların çok spesifik, bilerek, bir ön araştırma yaparak etkinliğe geldiğini belirtiyor. Burada derslerle akışla ilgili adaylara ayrıntılı bilgi verdiklerini dile getiren Dervişoğlu, “Görüştüğüm öğrencilerin hemen hemen hepsi başka üniversitelerden mezun. BİLGİ’nin Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı zaten Türkiye’deki benzer birkaç programdan en bilineni. BİLGİ olarak bu programda diğer üniversitelere göre daha iddialıyız. Hem sürdürülebilir hem de uluslararası hocaların katılımı açısından BİLGİ bu konuda lider sanırım” diye konuşuyor. Bu sene etkinliğin tarz değiştirmesinden de oldukça memnun kalan Dervişoğlu, her program için bir masa ayrıldığını, gelenlerin ilgilendikleri programla ilgili doğru masaya yönlendirildiğini, bu haliyle çok daha sıcak bir ortam yaratıldığını düşünüyor.
KUTU-ÖĞRENCİLER
Caner Erim
Doğuş Yayın Grubu E-Ticaret Koordinatörü
BİLGİ e-MBA 2009 Mezunu
Özellikle çalışanların, işlerin yoğunluğu nedeniyle normal MBA programına katılabilmesi çok mümkün değil. Ama BİLGİ’nin e-MBA programları yoğun çalışanlara bu alanda çok iyi bir fırsat sunuyor. Ben de çalışırken işle birlikte çok rahat bir şekilde bu programı yürüttüm. Başka okullarda da e-MBA programları var ama BİLGİ’nin iyi bir üniversitede olması ve işini hakkıyla yapıyor olması tercihim için esas neden oldu.
İlknur Berber
Finansbank Müfettiş Yardımcısı
ODTÜ Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Mezunu
İnsan kaynaklarına ve danışmanlık sektörüne yönelmeyi düşündüğüm için örgütsel psikoloji alanında yüksek lisans programına başvurmak istiyorum. BİLGİ’nin bu programını araştırdım biliyorum ama burada programla ilgili daha ayrıntılı bilgi alarak kararımı vereceğim. Daha önce BİLGİ’de MBA yapan arkadaşlarımın görüşleri beni buraya yönlendirdi, zaten BİLGİ İstanbul’da bu alanda programı olan tek okul.
Ayşe Yavaş
Danone Baby Planlama Uzmanı
Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Mezunu
BİLGİ’nin Adschool programı ile ilgileniyorum, bir arkadaşım tavsiye etti, onun tavsiyesi ile ben de bugün burada yapılan bu tanıtıma gelerek Adschool programı ile ilgili bilgi aldım. Pazarlama ile ilgili farklı bir alan tanımak istediğim için Adscholl’la ilgileniyorum ve BİLGİ’nin Adschool programının istediğim gibi bir program olduğunu düşünüyorum. Aslında kararlıyım ama buradaki görüşmeler beni yönlendirecek.
Şafak Beren Yıldırım
Hyosung İstanbul Tekstil İhracat Satış Sorumlusu
Işık Ünivensitesi Uluslararası İlişkiler Mezunu
İlerde akademisyen olmak istiyorum ve özellikle uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Uluslararası hukuk da ilgimi çekiyor, tam olarak karar vermedim. Çok kritik bir süreçteyim, ayrıntılı araştırmalar yaparak BİLGİ’de eğitim almaya karar verdim, hocalara direk e-mail attım ve buraya görüşmeye geldim. Şimdi burada yapacağım görüşmelerden sonra alan konusunda da karar vereceğim.