2019’da Mimarlık Bölümü’nü tamamlayan Elif Çetin, yaklaşık bir sene içinde kendine katkı sağlayacak önemli projelerde yer almış, akademik kariyer için yüksek lisansını ise İtalya’da yapmayı planlıyor.
Elif Çetin 2019 yılında Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Eğitiminin 3. yılına başlarken Tasarım Atölyesi Kadıköy’ün Kadıköy Belediyesi ile yürüttüğü ve birçok kolektifin de yer aldığı BOGADA atölyesine katıldı. Çetin, Kadıköy boğanın çaprazındaki dut ağacının altında görebileceğiniz iki taraflı oturma birimlerinin kaynaklanmasında, verniklenmesinde, duvarın boyanmasında payı olduğunu söyleyerek İstanbul gibi bir şehirde bu yaşta iz bırakabilmenin heyecanını paylaşıyor.
Mimarlık eğitimini bitirdikten hemen sonra MArS Mimarlar’da çalışmaya başladı. İki ay boyunca çalıştığı ofisin arşivinin dijital olarak düzenlenmesi ve dosyalandırılmasından sorumluydu.
Ağustos 2019’da AIESEC kuruluşunun projelerinden biri ile Hindistan’a gitti ve kuruluşun en yoğun projelerinden biri olan WAR (War Against Rape) projesini seçti. Bu projeyi seçmesindeki en büyük faktör olarak proje konusunun Hindistan’ı da kapsayan global bir sorun olan cinsiyet eşitliğini alması ve hedef kitlesi olarak çocukları seçmesi olduğunu da ekliyor.
Hindistan’dan döndükten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan Çocuk İstanbul kuruluşunun etkinliklerine katıldı. Burada farklı bölgelerden farklı okullardan gönüllü ilköğretim öğrencileri ile birlikte İstanbul analizi yaptı. İstanbul’un kokusu, rengi ve sesinin ne olduğu gibi sorularla ve kendi yaşadıkları mahallede nelerin değişmesini istediklerini sordular, çizimler yaptılar ve en sonunda kent konseyi olan velilere fikirlerini sundular.
Şu anda ise dünyanın her yerinden insanların hikayelerini sanatçıların çizimleriyle birleştirip animasyona dönüştürülmesini sağlayan bir sayfa ile çalışıyor. Los Angeles’ta yaşayan sayfanın yöneticisi Ryan Flynn ile animasyonları editlemesinde yardım ediyor.
Mimarlık için ileride akademisyen olarak kalmayı istediğini belirtiyor ve önümüzdeki yıl eylül ayında başlamak üzere Politecnico Di Milano’nun Urban design and Architecture yüksek lisans bölümünden kabul aldığını ekliyor.
Bilgi Üniversitesi’nde okumanın hem katılmış olduğu atölyenin, Hindistan projesi için hem de yüksek lisans için önünü açtığını düşünüyor. “Bilgi sayesinde TAK atölyesinden haberdar oldum ve atölyeler için araştırdım. Hindistan projemde okulumuz bana sponsor oldu ve uçak biletlerimi aldı. Bu sırada söyledikleri cümle: ‘Ne güzel bir şey yapıyorsun sevgili kızım. Madem ‘Yaşam İçin Öğrenmek’ yazmışız bu okulun her yerine, o zaman sana destek olmak boynumuzun borcu.’ oldu. Ben de en iyi şekilde gidip onları onurlandırmak istedim umarım başarmışımdır. “