Pelin Çankaya / Uluslararası Finans 2004 / RSPM Consultancy İş Geliştirme Direktörü, AB Fonları Proje Danışmanı
Yemek yapmak, yeni tarifler denemek Pelin Çankaya için adeta bir tutku. Ona göre herkes kendine göre yemek yapabilir ama yemek yapmanın de kendi içinde kuralları var. Sadece doymak için yenen bir tabak yemek ile zevkle yapılmış çok daha fantastik sunuma sahip bir tabak yemek arasında çok fark var. Yemek yapmanın onun için en keyifli yanı, dünya mutfaklarından çeşitli tarifler denemek ve yemek kurslarına katılmak. Pelin’in yemek konusundaki son tutkusu ise geleneksel Akdeniz ve Latin Amerika mutfağı. İnsanı rahatlatan, hatta özgürleştiren bir uğraş olduğuna inandığı yemek yapmanın, bir bakıma kişinin kendisi veya başkaları için yaptığı özverili bir iş olduğunu düşünüyor. Pelin günlük koşturmacadan sonra eve gittiğinde çok vakit alan yemeklerle uğraşamıyormuş. Ancak yaptığı herşeye biraz özen gösterip, görsellik katıp sevdikleriyle paylaşmayı çok seviyormuş. Misafirleri için sarfettiği bu emek karşılığında, sevdiği insanlardan ‘ellerine sağlık’ cümlesini duymak onun için son derece keyif verici bir durum. Periyodik olarak bir arkadaşının internet sitesinde denediği yeni tarifleri yayınlayan Pelin’in en büyük hayali, deneme yanılmalarla ortaya çıkardığı sağlıklı mönüleri bir kitapta toplamak.